Maksupalveluiden vertailu

Mikä on paras maksupalvelu verkkokauppaan?

Verkkokaupan perustaminen vaatii monia päätöksiä, joista yksi on maksupalvelun valinta. Maksupalvelu on se, joka mahdollistaa verkkokaupan asiakkaille erilaisten maksutapojen käytön. Maksupalvelu hoitaa myös maksuliikenteen ja raportoinnin verkkokauppiaalle.

Maksupalveluita on monia, mutta tässä vertailussa keskitytään kolmeen suosittuun vaihtoehtoon: Klarnaan, Paytrailiin ja Shopify Paymentsiin.

Klarna on ruotsalainen maksupalvelu, joka on erikoistunut lasku- ja osamaksuvaihtoehtoihin. Klarna tarjoaa myös kortti- ja verkkopankkimaksuja sekä Klarna-sovelluksen, jolla voi hallinnoida omia maksujaan. Klarnan hyviä puolia ovat sen helppokäyttöisyys, joustavuus ja turvallisuus. Klarnan huonoja puolia ovat sen korkeat kulut verkkokauppiaalle ja asiakkaalle sekä se, että se ei tue kaikkia pankkeja tai kortteja.

Paytrail on suomalainen maksupalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman eri maksutapoja, kuten verkkopankki-, kortti-, lasku-, osamaksu- ja mobiilimaksuja. Paytrailin hyviä puolia ovat sen edulliset hinnat, kotimaisuus, luotettavuus ja asiakaspalvelu. Paytrailin huonoja puolia ovat se, että se ei tarjoa omaa laskutuspalvelua tai sovellusta eikä se integroidu kaikkiin verkkokauppa-alustoihin.

Shopify Payments on kanadalaisen Shopify-verkkokauppa-alustan oma maksupalvelu, joka toimii vain Shopify-kaupoissa. Shopify Payments tarjoaa kortti- ja Apple Pay -maksuja sekä mahdollisuuden hyväksyä eri valuuttoja. Shopify Paymentsin hyviä puolia ovat sen yksinkertaisuus, nopeus ja kansainvälisyys. Shopify Paymentsin huonoja puolia ovat se, että se ei tarjoa muita maksutapoja kuin kortti- ja Apple Pay -maksuja eikä se ole saatavilla kaikissa maissa.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että eri maksupalvelut sopivat erilaisiin verkkokauppoihin ja asiakkaisiin. Verkkokauppiaan kannattaa valita sellainen maksupalvelu, joka vastaa hänen tarpeitaan ja odotuksiaan sekä tarjoaa monipuoliset ja miellyttävät maksutavat asiakkailleen. Paytrail on hyvä vaihtoehto niille verkkokauppiaille, jotka haluavat tarjota laajan valikoiman eri maksutapoja edulliseen hintaan ja luottaa kotimaiseen palveluntarjoajaan.
Takaisin blogiin

Ota yhteyttä ja tiimimme auttaa mielellään!